SEO φιλικό περιεχόμενο – Meta – Συμβουλές και εργαλεία

Άρθρο

Βασικές αρχές SEO για να βελτιστοποιήσετε την κατάταξη των σελίδων σας στη Google και όλες τις μηχανές αναζήτησης. Δέκα βήματα προς την απόλυτη επιτυχία. Στρατηγική για τους μετα-τίτλους.

Εάν ακολουθήσετε προσεκτικά, τα παρακάτω SEO βήματα, στο περιεχόμενο που ανεβάζετε στο διαδίκτυο, πολύ γρήγορα η σελίδα σας θα γίνει viral. Οι συμβουλές και τα εργαλεία που θα βρείτε εδώ, μπορεί να σας φαίνονται παιχνιδάκι αρχικά, στο τέλος όμως θα δείτε ότι, για να φτιάξετε φιλικό περιεχόμενο προς τις μηχανές αναζήτησης, είναι μια διαδικασία που χρειάζεται σοφία αλλά και αρκετή δόση τύχης.

Είναι υποχρεωτικά τα παρακάτω:

  • Τίτλοςtitle Very Important Readiness–> Robots: ναιΆνθρωποι: ναι (15-70 γράμματα, 2-9 λέξεις, το ανώτερο 12. Το καλύτερο είναι 50 γράμματα, που να περιέχουν μίαλέξη-κλειδίγια όλο το άρθρο και για να στοχεύσουμε όσους κάνουν αναζήτηση στις μηχανές με μία μόνο λέξη. Τοποθετήστε τις λέξεις-κλειδιά, κοντά στην αρχή του τίτλου. Οι περισσότεροι περιηγητές τοποθετούν τον τίτλο στην κορυφή της σελίδας)
  • Υπότιτλος Subtitle Robots: τον ψάχνουν μόνο άμα δεν βρουν το meta-descriptionΆνθρωποι: ναι (140-156 το πολύ γράμματα, 9-25 λέξεις, 156 γράμματα θέλει περίπου η Google)
  • Περιγραφή Description Important Robots: αρέσει πολύ το “φρέσκο” στη GoogleΆνθρωποι: ναι (550 χαρακτήρες το λιγότερο, 90 λέξεις. Κάντε το πραγματική περιγραφή. Βάλτε χαρακτηριστικά, τιμές, ώρα, υλικά, βάρος, κλπ.)
  • Περιγραφή Αγγλικά Προαιρετικά Robots: αρέσει πολύ το “φρέσκο” στη GoogleΆνθρωποι: ναι (550 χαρακτήρες το λιγότερο, 90 λέξεις)
  • Φωτογραφία-ες Image-s Important Robots: αρέσει πολύ το “φρέσκο” στη GoogleΆνθρωποι: ναι (Όχι εικονίδια, αλλά ελκυστικές φωτογραφίες που να είναι σχετικές με το περιεχόμενο του άρθρου, ή της εκδήλωσης που θέλετε να προωθήσετε. Το όνομα της εικόνας θα πρέπει να ταιριάζει επίσης με το meta-title του άρθρου, να χωρίζεται από παύλες ανάμεσα στις λέξεις και να περιέχει τη λέξη κλειδί. Π.χ. image-name-keyword.jpg ή exo-keyword-eikonas-triandenea-grammata.jpg)
  • Εναλλακτικό κείμενο φωτογραφίας alt-text Robots: ναιΆνθρωποι: ναι (Επειδή υπάρχει πάντα η περίπτωση η εικόνα μας να μην εμφανιστεί στον περιηγητή του επισκέπτη για διάφορους λόγους, χρειάζεστε υποχρεωτικά εναλλακτικό κείμενο -alternate text- που να ταιριάζει με τον τίτλο του περιεχομένου, να είναι σχετικό με το περιεχόμενο και να περιέχει τη λέξη κλειδί. Καλύτερα αποτελέσματα: μία τουλάχιστον από τις εικόνες μας να έχει τον ίδιο τίτλο με τον τίτλο του περιεχομένου και υπότιτλο, παρόμοιο με τον υπότιτλο)
  • Τίτλος Αγγλικά & Ελληνικά meta-title Very Important only Robots (15-70 γράμματα, 2-9 λέξεις, το ανώτερο 12.)
  • Υπότιτλος Αγγλικά & Ελληνικά meta-description Very Important only Robots (140-156 το πολύ γράμματα, 9-25 λέξεις. Θα πρέπει να εκτίθεται στο αναγνωστικό κοινό, λαμπερός, ευκρινής, διαυγής και στην ενεργητική φωνή. Θα πρέπει να περιλαμβάνει μια πρόσκληση για δράση. Θα πρέπει να περιέχει δομημένο περιεχόμενο. Θα πρέπει να ταιριάζει με το περιεχόμενο. Θα πρέπει να περιέχει και να εστιάζει στη λέξη-κλειδί. Το meta-description της κάθε σελίδα σας θα πρέπει να είναι μοναδικό)
  • Λέξεις κλειδιά Αγγλικά & Ελληνικά Meta-keywords Not Important any more but only Robots (3-12 λέξεις κλειδιά χωρισμένες με κόμμα πχ. guitar,guitar-lessons,private lessons,μπαχ,classic library,κλασσική μουσική)
  • Ετικέτες tags Άνθρωποι: ναι (3-12 λέξεις κλειδιά χωρισμένες με κόμμα)

========================= =========================

1. Σε όλους τους τίτλους, υπότιτλους και περιγραφές συμπεριλαμβάνονται στην αρίθμηση όλοι οι χαρακτήρες, δηλαδή και τα κενά, οι τελείες οι παύλες κλπ. Η αρίθμηση είναι ίδια για τα παρακάτω ζεύγη και ισχύουν ανάμεσά τους, οι ίδιοι κανόνες: Title/meta-title, Subtitle/meta-description, Tags/meta-keywords, image-title/alt-text.

2. Να θυμάστε, ότι εσείς βλέπετε τα μισά στον περιηγητή σας και όσα δεν βλέπετε, περιέχονται σε κρυμμένο κώδικα στο πίσω μέρος της σελίδας, για της μηχανές αναζήτησης. Τα Robots διαβάζουν τα πάντα με προτεραιότητα τα meta.

3. Η λέξη κλειδί όπως και ο τίτλος καλό θα είναι να συμπεριληφθούν στην περιγραφή πάνω από 3 φορές, και η λέξη κλειδί και στον υπότιτλο.

4. Τη λέξη κλειδί πριν τη βάλετε στο άρθρο σας, κάντε τη αναζήτηση πρώτα στη Google (Ελληνικά και Αγγλικά), γιατί μπορεί τα αποτελέσματα που θα δείτε να μην σας αρέσουν. – Η λέξη κλειδί θα πρέπει είναι ή πολύ σπάνια ή πολύ διάσημη.

5. Ο μετα-τίτλος και ο μετα-υπότιτλος η εκτίμησή μου είναι ότι πρέπει να είναι στα Αγγλικά γιατί πλέον οι μηχανές αναζήτησης μεταφράζουν και τα Greeklish. Και ακόμα οι μηχανές αναζήτησης προτιμούν ο τίτλος και ο μετα-τίτλος να περιέχονται στο link της σελίδας.

*SEO: Search Engine Optimization

Για ποιο λόγο επιμένουμε να έχουμε το περιεχόμενό μας και στην Αγγλική γλώσσα

Ελληνικά

Title: Ο τίτλος μου

Meta-Title: Ο τίτλος μου

Σύνδεσμος: https://ο-τίτλος-μου

Εμφάνιση συνδέσμου στα αποτελέσματα: https://%ce%bf-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%bf%cf%85

Σχόλιο: Έτσι τον διαβάζουν τα Robots. Aλλά οι άνθρωποι? Τα αποτελέσματα στην αναζήτηση είναι όλα στα Ελληνικά και όλα είναι OK, αλλά τον σύνδεσμο υπάρχει περίπτωση να τον θυμάται κανείς?

Greeklish

Title: Ο τίτλος μου

Meta-Title: O titlos mou

Σύνδεσμος: https://o-titlos-mou

Εμφάνιση συνδέσμου στα αποτελέσματα: https://o-titlos-mou

Σχόλιο: Τα αποτελέσματα που θα έχετε στην αναζήτηση της Google θα περιέχουν και το «O titlos mou» και το «Ο τίτλος μου». Με αυτόν τον τρόπο πλησιάζουμε αρκετά κοντά στο τέλειο. Όμως, πόσο εύκολο είναι να μαντεύεις πάντα τα σωστά Greeklish. Μπορεί τα Robots να επιστρέψουν ελλιπή αποτελέσματα.

English

Title: Ο τίτλος μου

Meta-Title: My title

Σύνδεσμος: https://my-title

Εμφάνιση συνδέσμου στα αποτελέσματα: https://my-title

Σχόλιο: Εδώ κατά τη γνώμη μου βρίσκεται το μέλλον. Γιατί με ένα σμπάρο δίνετε 2 διαφορετικούς τίτλους στις μηχανές. Έναν Ελληνικό και έναν Αγγλικό. Οι ειδικοί των SEO βέβαια λένε γι’αυτό, ότι δεν είναι καθόλου καλό, γιατί ο τίτλος και ο μετα-τίτλος διαφέρουν. Μπούρδες. Τα Robots θα διαβάσουν πρώτα τον Αγγλικό μετα-τίτλο και θα σας φέρουν Αγγλικά αποτελέσματα και ύστερα τον Ελληνικό τίτλο και θα σας φέρουν και Ελληνικά αποτελέσματα. Θα χαρούν πολύ επίσης, γιατί από μόνοι σας βοηθάτε στη μετάφραση και την κατανόηση του περιεχομένου σας.

Η Google θα εκτιμήσει τα αγγλικά σας γιατί είναι Αγγλιδα Βρωμα και θα τοποθετήσει τη σελίδα σας σε περίοπτη θέση.

SEO φιλικό περιεχόμενο – Συμβουλές και εργαλεία 2016

Σχετικά Εργαλεία

Headline Analyzer . Εργαλείο ελέγχου για καλύτερους τίτλους (δοκίμαστε το εργαλείο αφού μεταφράσετε τον τίτλο σας στα Αγγλικά).

Εξωτερικές πηγές

HTML Title Tag . Η επίσημη τεκμηρίωση της W3Schools για τις ετικέτες τίτλου.
<title>: the most important element of a quality Web page . Μια σύντομη επεξήγηση για τις ετικέτες τίτλου, φιλοξενείται και κατασκευάζεται από την ομάδα διασφάλισης της ποιότητας του W3C.

Εργαλεία για να γράψετε τον τέλειο τίτλο

Tweak Your Biz Title Generator. Δημιουργήστε κορυφαίους τίτλους για τα άρθρα και αναρτήσεις ιστολογίου
Content Idea Generator – Portent

Οδηγοί SEO

The Beginner’s Guide to SEO. Πλήρης οδηγός του Moz για την πρακτική της βελτιστοποίησης των μηχανών αναζήτησης για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το θέμα.
A Visual Guide to Keyword Targeting and On-Page SEO. Μία εις βάθος εξέταση και ανάλυση των παραγόντων που θα βοηθήσουν τη σελίδα σας να βελτιστοποιηθεί για μέγιστη ορατότητα SEO.

Μην ξεχνάτε ότι το παραπάνω άρθρο επικεντρώνεται στα βασικότερα ίσως στοιχεία του SEO μας, που είναι το περιεχόμενό μας και οι τίτλοι μας.
Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, για να κατακτήσετε την πρώτη θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, θα πρέπει να κοπιάσετε αρκετά και θα χρειαστεί να εξερευνήσετε διεξοδικά και πολλούς άλλους παράγοντες όπως τα keywords, τα domain names, τα menus, οι  h1, h2, h3 επικεφαλίδες, το sitemap, οι εσωτερικοί σύνδεσμοι (interlinking), το breadcrumb navigation, οι σύνδεσμοι και τα κουμπιά κοινωνικής δικτύωσης (social media), το mobile SEO, τα backlinks, αλλά και δεκάδες άλλες τεχνικές και μεθόδους βελτιστοποίησης.
Με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα βρείτε αρκετά αξιόλογα άρθρα (κάποια από αυτά είναι υπέροχα γραμμένα από πραγματικούς επαγγελματίες του SEO) στην ελληνική γλώσσα, πού θα μπορέσουν σας βοηθήσουν με υπομονή και επιμονή να αγγίξετε την απόλυτη επιτυχία.

🇿🇦 z.a.bloe

Κοινοποιήστε: Twitter Facebook Google+ LinkedIn Email

Εκτυπώστε:

Μόνιμος σύνδεσμος: https://uni-arts.com/seo-friendly-content-meta-tips-and-tools/

Σύντομο URL: https://uni-arts.com/?p=848

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα πεδία με τον (*) αστερίσκο είναι υποχρεωτικά.

*
Μπορείτε να κάνετε χρήση των παρακάτω στοιχείων και ιδιοτήτων HTML5: <a > <blockquote > <abbr > <del > <q > <strike> <strong> <cite> <code> <span> <em> <br> <b> <p> <i>
*
*